שיאה של תקופת הריחוק החברתי אולי כבר נמצא מאחורינו, אבל הוא ללא ספק השאיר אחריו לא מעט משקעים – חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות.
כולם ללא יוצא מן הכלל השפיעו על אין ספור היבטים של חיי העבודה והחברה. אז איך הושפע תחום סרטי התדמית מעידן הקורונה?
1. סרטי תדמית בעידן הקורונה – הרבה יותר הקשבה
אחד הדברים הטובים שקרו בעקבות עידן הקורונה ,הוא ההפנמה של חברות הפקה את הצורך הקריטי בהקשבה ללקוח, לצרכים והיכולות שלו. בראש ובראשונה, לצרכים הנובעים מן היעדים של הארגון לגבי הסרט, אך לא פחות חשוב – מבחינת התקציב העומד לרשות הלקוח, שהוא לא תמיד אופטימלי, אך עם קצת יצירתיות אפשר לעשות איתו לא מעט.
2. הרבה פחות צוות?
הגבלות ההתקהלות והמודעות הגוברת לסכנות בחשיפה לחיידקים של אנשים אחרים, הביאו רבים להעדיף סביבה דלילה באנשים, מרווחת ומאווררת.
משום כך, סרטי תדמית נעשים כיום עם הרבה פחות שחקנים ועם צוותי הפקה קטנים יותר, עם העדפה ברורה לסרטי פוסט פרודקשן.
כאשר יש צורך בצילומים, קיימת העדפה ברורה לבצע את הצילומים בחוץ, על פני צילומים במקום סגור.
3. הרבה יותר אפקטים
צמיחת הביקוש לסרטי פוסט פרודקשן (סרטים הנערכים באולפן, ללא צורך בצוות צילום ושחקנים) הצמיחה גם את הביקוש לשימוש באפקטים מיוחדים לאורך הסרטים.
אפקטים מתקדמים אלה של עריכת סרטים כוללים שימוש באנימציה, או תלת מימד, עריכה מתקדמת של סרטונים וצילומי סטילס קיימים, שניתן להפיק בתוך האולפן, עם צוות מינימלי וכן הלאה.
4. הפקת סרטונים בטווח קצר
ארגונים רבים מצאו את עצמם בתקופת הקורונה עם צורך דחוף בהפקת סרטי תדמית בטווח קצר. חלקם בגלל צורך בהפצת מידע חיוני להתמודדות עם המגפה וחלקם בגלל שירותים מיוחדים, או מוצרים מיוחדים שהם מספקים, המתאימים במיוחד לתקופה המיוחדת. לכן, חברות הפקה רבות אימצו לעצמן כלים ואמצעים המאפשרים להן להפיק סרטי תדמית באיכות גבוהה, בטווח קצר.
5. סרטים פנים ארגוניים
גם הביקוש לסרטים פנים ארגוניים עלה, בגלל הצורך להעביר מידע חיוני בין עובדי הארגון, תוך צמצום מפגשי הדרכה המוניים, פגישות צוות ואירועי חברה. סרטונים פנים ארגוניים משמשים כיום להשקת מוצרים ושירותים חדשים, לצורך הוספת עניין להרצאות בזום, לצורך הדרכת עובדים על שינויים בארגון ועוד.
6. שילוב אלמנטים אינטראקטיביים
אחת הדרכים להפוך את הצופים מעורבים יותר בצפייה, היא על ידי הוספת אלמנטים אינטראקטיביים בסרטון, המאפשרים לצופים להשפיע על מהלך הסרטון על ידי לחיצה על כפתור. אלמנט זה מתאים במיוחד לצורך מפגשי זום ארוכים, כנסים, גיוסי משקיעים, גיוסי לקוחות גדולים ועוד.
לסיכום, תלוי איך מסתכלים על זה, אבל גם בתחום הפקת סרטי תדמית, הקורונה נתנה לנו דחיפה להתקדם ולהשתפר. בואו לבדוק איך העידן החדש יכול להשפיע לטובה גם על סרטון התדמית שלכם. צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל הקשור לסרטי תדמית בעידן הקורונה!